Pyszne roladki a'la kebab na klarowanym maśle rozpływają się w ustach na sam i widok zachciało mi się jeść kiedy je zobaczyłam na tym blogu , naprawdę są wyśmienite i zachwycają smakiem. Polecam
Podkreślam selera w nazwie bo jego obecność jest niezbędna. Nadaje potrawie takiego specyficznego ale bardzo dobrego smaku. Wogóle całe danie jest bardzo smaczne.
Ten drink jest jednym z lepszych jakie ostatnio miałam okazję wypróbować. Nie spodziewałam się że połączenie soku jabłkowego z limonkowym daje taki efekt. Jest delikatny, słodkawy z lekką goryczką limonki.
Czasami mam taki dzień, że nie robię obiadu ale, że trzeba coś jeść, komponuję sałatki. Są lekkie, często kolorowe i zazwyczaj smaczne bo przecież używam ulubionych składników.
Po świątecznych wypiekach naszła mnie ogromna ochota na szarlotkę. Po prostu musiałam ją upiec i już ! Miała być koniecznie krucha i z szarą renetą w środku :)
Tak mi się ten pasztet udał, i tak nam smakował, że w sobotę muszę zrobić znowu bo już go nie ma. Mięso delikatne, odpowiednio doprawione i wspaniale pachnące śliwką, z jej lekką słodyczą.
Kochamy serniki, dlatego robię je przez cały rok, próbując nowe receptury, które bardzo mnie kuszą na blogach i w książkach kulinarnych. Ten sernik zgodnie z nazwą, kojarzy mi się bardzo świątecznie, gdyż jest taki tradycyjny, bez spodu, z mnóstwem sera i rodzynkami.
Łatwe do zrobienia, a wychodzi taniej i bardziej zdrowo, niż gdy kupimy w sklepie gotowe... I dodatkowy plus: możemy je sami doprawić tym, co uznamy za stosowne.
Wyszło przepysznie :) Podejrzewam, że w sezonie, gdy zamiast mrożonek, można użyć świeżych warzyw, będzie jeszcze lepsza. Zdecydowanie polecam i na pewno zapiekanka ta wchodzi na stałe do naszego menu :)