cevapcici
Z nowym rokiem nowe wspólne gotowanie. Tym razem temat podała Kasia. Wspólnie gotowały: Ja, Kasia, i Iza.
Cevapcici
Podałam z sałatką z pomidora, zielonego ogórka, czerwonej cebuli i fety oraz z sosem czosnkowo-ziołowym i ajwarem w łyżeczkach.
Cevapcici
- 500g mielonego mięsa wołowego (ja dałam wołowo-wieprzowe)
- 3 łyżki ostrego ajwaru
- 1 łyżka ostrej musztardy
- 1 szalotka
- 1 czerwona cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka pieprzu ziołowego
- 1 łyżka ostrej papryki
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- 0,5 łyżeczki soli
Podałam z sałatką z pomidora, zielonego ogórka, czerwonej cebuli i fety oraz z sosem czosnkowo-ziołowym i ajwarem w łyżeczkach.