cevapcici

cevapcici
Z nowym rokiem nowe wspólne gotowanie. Tym razem temat podała Kasia. Wspólnie gotowały: Ja, Kasia, i Iza.

Cevapcici
  • 500g mielonego mięsa wołowego (ja dałam wołowo-wieprzowe)
  • 3 łyżki ostrego ajwaru
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 1 szalotka
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżka ostrej papryki
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 0,5 łyżeczki soli
Zdjęcie - cevapcici - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiCebulę drobniutko posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. W misce wyrobić mięso ze wszystkimi dodatkami. Odstawić na kilka godzin żeby smaki się przegryzły. Uformować podłużne kotleciki ok 10 cm długości. Smażyć na patelni grillowej do zrumienienia no i żeby nie były surowe.
Podałam z sałatką z pomidora, zielonego ogórka, czerwonej cebuli i fety oraz z sosem czosnkowo-ziołowym i ajwarem w łyżeczkach.

Kategorie przepisów