Roladki schabowe a
Pyszne roladki a'la kebab na klarowanym maśle rozpływają się w ustach na sam i widok zachciało mi się jeść kiedy je zobaczyłam na tym blogu , naprawdę są wyśmienite i zachwycają smakiem. Polecam
Na 5 porcji- 10 plastrów schabu
- 20 dużych plastrów żółtego sera
- przyprawa kebab-gyros u mnie 1,5 paczki
- masło do smażenia (u mnie klarowane)
Mięso umyć, osuszyć i rozbić na większe kotlety - tak aby ich nie przedziurawić. Następnie obficie oprószyć przyprawa z obu stron, na każdy kawałek kładziemy po dwa plasterki sera - zwijamy ciasno i spinamy wykałaczkami. Usmażyć na maśle, gdy nabiorą złocistego koloru podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem ok 15 minut. U mnie podane z ziemniaczkami u karmel-itki z frytkami :-)
Smacznego
Wydrukuj przepis i jeszcze kilka fotek...