Ta sałatka jest tak pyszna, że zrobiłam cały półmisek i po godzinie już jej nie było. Jednocześnie jest bardzo sycąca bo są w niej przecież pierożki tortelini, które można by zjeść same bez warzyw. Ale w towarzystwie chrupiącego selera naciowego, słodkiej kukurydzy czy sosu czosnkowego smakowała naprawdę wspaniale.
Sernik na zimno jest lubiany przez dzieci a to za sprawą pysznego smaku,delikatności i galaretki.Myślę,że i dorośli go polubią a szczególnie osoby które będą przygotowywać ten deser.
Podkreślam selera w nazwie bo jego obecność jest niezbędna. Nadaje potrawie takiego specyficznego ale bardzo dobrego smaku. Wogóle całe danie jest bardzo smaczne.
Szpinak i ciasto francuskie tworzą idealne połączenie.Szybkie ciasteczka dla niezapowiedzianych gości, a i dla nas samych na przekąskę.Wystarczy mieć w pogotowiu szpinak i ciasto.
Jeśli macie ochotę na coś słodkiego a w lodówce arkusz ciasta francuskiego i śmietanę kremówkę polecam wykorzystać je na rurki z kremem. Nie ma chyba sposobu na szybsze ciastka.
Z marchewką i jajkiem i ... tyle! No i oczywiście majonez, sól, pieprz i koniecznie zalewa, dzięki której cebula nabiera innego smaku - słodko -kwaśnego.
Jelenie różki są nie tylko bardzo smaczne, ale i wbrew pozorom bardzo łatwe w przygotowaniu. I mają jeszcze jedną dużą zaletę - nie chłoną tłuszczu - pomimo tego, że do ciasta nie dodaje się ani odrobiny spirytusu czy octu.
Dzisiaj było tak zimno i tak zmarzłam, że po powrocie do domu długo nie mogłam się rozgrzać. Pomógł mi dopiero grzaniec. Oprócz piwa użyłam soku pomarańczowego i świeżych pomarańczy
Kiedy piekę ciasteczka, wybieram najczęściej ( z czystego lenistwa) te, których ciasta nie trzeba wałkować. Ot, wymieszać składniki, palcami czy łyżką uformować krążek i upiec. Te maleństwa były naprawdę pyszne, miękkie, pachnące wanilią*, przełamane smakiem gorzkiej czekolady. W weekend, kiedy je piekłam, zamiast w zamrażalniku chłodziłam ciasto na balkonie-tak było zimno!