CIASTECZKA ZE SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM
Szpinak i ciasto francuskie tworzą idealne połączenie.Szybkie ciasteczka dla niezapowiedzianych gości, a i dla nas samych na przekąskę.Wystarczy mieć w pogotowiu szpinak i ciasto.
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- świeże liście szpinaku
- kawałek sera lazur/rokpol
- śmietana
- czosnek
- oliwa
- pieprz
Dodałam starte ząbki czosnku
Wkruszyłam ser
Mieszałam aż ser się rozpuści a farsz odparuje i zgęstnieje.Dla nadania łagodnego smaku można dodać łyżkę śmietany.Doprawiłam pieprzem.Ze względu na słony smak sera, nie soliłam.
Pokroiłam płat ciasta na kwadraty.Nakładałam farsz na każdy z kawałków.
Zlepiłam każdy róg ciasta,aż powstały ciasteczka.Oczywiście kształt i sposób zawinięcia zależy od Was.
Piekłam około 15 - 20 minut w temp.220 stopni. Możecie posmarować ciasteczka białkiem,będą wtedy ładnie się błyszczeć.
Smacznego!