Schneeflöckchen
Niemieckie ciasteczka, niesamowicie kruche, rozpływające sie w ustach i pyszne!
Niemieckie, kruche ciasteczka
Składniki:
- 250g zimnej margaryny
- 100g maki pszennej
- 250g mąki ziemniaczanej
- 50g zmielonych migdałów
- 90g cukru pudru
- 2 opakowania cukru wanilinowego
Zmiksować margarynę z cukrem pudrem i wanilinowym. Dodać przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz migdały. Ciasto można wstawić na godzinę do lodówki, wtedy nieco stwardnieje.
Piekarnik nastawić na 175 st.C (termoobieg na 150 st.C).
Z ciasta uformować kulki wielkości sporego orzecha laskowego i każdą lekko przygnieść widelcem. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ok. 20 minut. Studzić na kratce, a zimne oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego!