Schneeflöckchen

Schneeflöckchen

Niemieckie ciasteczka, niesamowicie kruche, rozpływające sie w ustach i pyszne!

Zdjęcie - Schneeflöckchen  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Niemieckie, kruche ciasteczka

Składniki:

  • 250g zimnej margaryny
  • 100g  maki pszennej
  • 250g mąki ziemniaczanej
  • 50g zmielonych migdałów
  • 90g cukru pudru
  • 2 opakowania cukru wanilinowego

 

Zmiksować margarynę z cukrem pudrem i wanilinowym. Dodać przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz migdały. Ciasto można wstawić na godzinę do lodówki, wtedy nieco stwardnieje.

Piekarnik nastawić na 175 st.C (termoobieg na 150 st.C).

Z ciasta uformować kulki wielkości sporego orzecha laskowego i każdą lekko przygnieść widelcem. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ok. 20 minut. Studzić na kratce, a zimne oprószyć cukrem pudrem.

Smacznego!

żródło

Kategorie przepisów