Waniliowe babeczki z równie waniliowym kremem

Waniliowe babeczki z równie waniliowym kremem

Muszę się przyznać, że to pierwszy raz, kiedy tak się przyłożyłam do ozdobienia babeczek (zwykle sypię trochę cukru pudru i gotowe!). Te przykryłam nie tylko waniliowym kremem, ale posypałam jeszcze pastelowymi, lukrowymi kuleczkami. Wyszły z tego przepyszne (wilgotne, puszyste i aromatyczne) muffinki, które na pewno upiekę jeszcze nie raz.

Tylko trochę w stylu Barbie ;)

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } Zdjęcie - Waniliowe babeczki z równie waniliowym kremem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Waniliowe babeczki z równie waniliowym kremem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Waniliowe babeczki z równie waniliowym kremem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Waniliowe babeczki z równie waniliowym kremem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Waniliowe babeczki z równie waniliowym kremem

Agata, 17 stycznia 2012

Zdjęcie - Waniliowe babeczki z równie waniliowym kremem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Ubij masło z olejem na puszystą, białą masę. Dodaj cukier, ponownie dokładnie ubij. Wbij po jednym jajku. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodawaj do ciasta mąkę na zmianę z mlekiem, aż uzyskasz gładką masę. Ciastem napełnij papilotki do 3/4 wysokości. Piecz ok. 20 minut w temp. 170 oC. Ostudź.

Wszystkie składniki kremu zmiksuj (proponuję blenderem) na jednolitą masę. Nakładaj ją na zimne babeczki.

Kategorie przepisów