9 Pieczeń z łopatki marynowanej w jogurcie Łopatka to bardzo smaczna i soczysta część wieprzowiny. Kupując ładny jej kawałek, warto przeznaczyć go na pieczeń
1 Groszkowo miętowe puree Delikatne i orzeźwiające puree stanowi bardzo fajny dodatek do ryb i mięs. Można również podawać do niego grzanki, komponując w ten sposób oryginalną w smaku przekąskę.
5 Dressing Lekka sałatka tym razem na ostro z papryczką chili, i kaszką kus-kus oraz ziarnami dyni z sezamem
7 Babeczki waniliowe przypomniałam sobie smak typowych amerykańskich "cupcake-ów". Nie , żebym za nimi tęskniła , ale dzieci były zachwycone ;-)
1 Dressing Kolejna lekka i zdrowa sałatka, ciekawy smak warzyw połączony z pachnącym koperkiem i dodatkiem mozzarelli...
10 Sernik na zimno z czerwonymi porzeczkami super smakuje i chłodzi w gorący dzień. Słodycz sera i kwaskowatość czerwonych porzeczek idealnie do siebie pasują
4 Lodowy koktajl brzoskwiniowy z miętą Odrobina mięty nadaje mu tego orzeźwiającego smaku, który po prostu uwielbiam. Polecam na gorące dni.
5 Chutney z rabarbaru wspólnie z innymi członkami Slow Food Youth przygotowywałam przetwory. Wybraliśmy kilka smaków
4 Ciasto z rabarbarową bezą Dla tych, którym trudno uporać się z życiowymi przeszkodami mam proste ciasto z rabarbarową bezą. Nieduże, ale za to słodkie i poprawiające nastrój!
3 Pesto pomidorowo - bazyliowe z brązowym makaronem pesto pomidorowo - bazyliowe z brązowym makaronem - danie szybkie, łatwe, zdrowe i pyszne.
4 Tort czekoladowy z cukinią przedstawiam tort mocno czekoladowy z ..... cukinią. Jest zwarty, wilgotny, mega czekoladowy i po prostu pyszny.
2 Jaja po benedyktyńsku jaja po benedyktyńsku, czyli jajka w koszulkach z sosem holenderskim. Rewelacyjne połączenie delikatne jajko i maślano-cytrynowy sos. Palce lizać