Sałatka makaronowa ze szparagami i mozzarellą
Kolejna lekka i zdrowa sałatka, ciekawy smak warzyw połączony z pachnącym koperkiem i dodatkiem mozzarelli... Polecam
- 1/2 paczki makaronu 250 g
- 1 pęczek zielonych szparagów
- 2 czerwone papryki
- 2 żółte papryki
- 500 g pieczarek
- 1-2 cukinie
- 1 pęczek koperku
- 2 kulki mozzarella
- sól, pieprz do smaku
Makaron ugotować al dente, pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć, szparagi, cukinię usmażyć na patelni grillowej, paprykę pokroić na mniejsze kawałki i podsmażyć na suchej patelni teflonowej - wszystkie składniki wrzucić do makaronu. Szparagi pokroić na mniejsze kawałki, dodać pokrojony ser mozzarella i całość wymieszać z przygotowanym dresingiem i posiekanym koperkiem.
dresing- 3 łyżki oleju z pestek winogron
- pół ząbka czosnku lub jeden mały
- 1 łyżeczka musztardy
wszystkie składniki wymieszać i polać sałatkę - można podawać z lekko ciepłymi jeszcze warzywami lub schłodzoną.
Smacznego
Wydrukuj przepis i jeszcze fotki...