Lubicie miętowe smaki? Jeśli tak to polecam Waszej uwadze ten torcik. Miętowy ale tylko leciutko, z małymi kawałkami czekolady. Kolejny raz sprawdziła się masa na bazie serka mascarpone.
Korzystacie czasem z przepisów na opakowaniach ? Ja co prawda rzadko , ale zdarza mi się. Jak na przykład ten tutaj przepis na rogaliki wzięłam z torebki po cukrze waniliowym ;-) I wiecie co , te najprostsze rozwiązania są czasem najlepsze.
Niedawno znowu rozpoczęłam hodowlę zakwasu, ponieważ ten, który kiedyś miałam, w tajemniczy sposób zdechł. Zauważyłam, że zakwas wychodzi znacznie lepiej zimą
Kremowo-budyniowo.Pyszne lekkie ciasto i puszysty budyniowy krem.Rozpusta na całego.Za każdym razem ciasto wychodzi inne.Te góry i doliny zawsze mnie zaskakują;-)
Fenkuł zaskoczył mnie swoim lekko anyżkowym smakiem. Roślina pochodzi z rodziny selerowatych i jej każda część nadaje się do spożycia. Można go wykorzystać w dowolnej surówce, można ugotować, upiec lub upiec na grillu.
Nie pokazywałam jeszcze na blogu pieczeni rzymskiej. Często ją robię bo jadamy ją zamiast wędliny na kanapkę. Nie jest może idealna bo coś jej chyba nie docisnęłam ale bardzo dobrze smakuje. U mnie wersja bez jajka.
Dzisiaj na kolację zrobiłam w ekspresowym tempie tortillę. Ekspresowo oczywiście dlatego że miałam gotowe tortille a jej nadzienie wymagało tylko pokrojenia :-)
Dobre śniadanko na dobry początek tygodnia, mam nadzieję, że będzie przynajmniej przyzwoity. Kolejna odsłona śniadania z jajkami, ale inaczej. Ostatnio jakoś tak mnie w weekendy nachodzi na eksperymenty z zapiekankami.
Kruche, aromatyczne mięso, które z powodzeniem możemy podać na obiad z dodatkiem gotowanego makaronu i sosu pieczarkowego. Obie te cechy to zasługa trzydniowego leżakowania w soli i znakomitego majeranku