Wątróbka z ananasem

przepis:

30 dag wątróbki drobiowej

2 cebule

1/4  świeżego ananasa

sól, pieprz, czerwony pieprz, majeranek

 .

Wątróbkę  drobiową oczyścić, opłukać i dobrze osuszyć.

Cebulę pokroić  w pół krążki.

Świeży ananas obrać, pokroić na kawałki.

Wątróbkę obtoczyć w mące pszennej wymieszanej pół na pół z bułką tartą.  Następnie smażyć ją na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. W trakcie smażenia do wątróbki dodać cebulę i  ananasa.  Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.



Zdjęcie - Wątróbka z ananasem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Wątróbka w jagodowym sosie
4

Wątróbka w jagodowym sosie

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Kurczę w słodko-pikantnej glazurze na chińska nutę
9

Kurczę w słodko-pikantnej glaz…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Kurczak z  rozmarynem
3

Kurczak z rozmarynem

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

KURCZAK Z WARZYWAMI W MLECZKU KOKOSOWYM
8

KURCZAK Z WARZYWAMI W MLECZKU…

duszek duszek
Potrawy regionalne

KURCZAK Z BAKŁAŻANEM I CUKINIĄ W MLECZKU KOKOSOWYM
6

KURCZAK Z BAKŁAŻANEM I CUKINIĄ…

duszek duszek
Potrawy regionalne

kurczak z ananasem
4

kurczak z ananasem

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia