Pieczone szparagi z boczkiem .. mhhmmm.. danie, które u nas w domu cieszy się nie słabnącą popularnością. Przepis na pieczone szparagi z boczkiem jest prościutki i przygotowanie to maksymalnie 10 minut, pieczenie koło 25 minut i już gotowe
Przepyszne słone ciasto ze świeżym szpinakiem i serem feta. Nie tylko fajnie wygląda, ale smakuje naprawdę świetnie. Mnie ten smak odrobinę przypomina pizzę, pewnie za sprawą oregano, którego dodałam ;) Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Żeby sobie jakoś polepszyć nastrój przygotowałam coś chrupiącego – oto przepis na szparagi chrupiące. Przygotowanie ich zajmuje chwilkę a smakują wyśmienicie! To super pomysł na ciepłą przekąskę.
Bardzo smaczne i mało pracochłonne frytki domowej roboty. Pieczone w piekarniku, a więc zdrowsze niż te smażone na głębokim tłuszczu. Oczywiście z tego też powodu smakują inaczej, niemniej jednak bardzo nam smakowały jako dodatek do obiadu :)
Bakłażany można j jeść na tysiąc sposobów, dziś proponuję zapiekane z czterema serami - zwłaszcza że jestem fanką serów :-) . Danie wyszło wyśmienite delikatne i sycące. Polecam :-)
I znów szparagi w roli głównej. Dziś omlet ze szparagami zapiekany w piekarniku. Szparagi zblanszowałam czyli zanurzyłam je na około minutę w gorącej wodzie. Zalałam je masą jajeczną z dodatkiem świeżych ziół i sera cheddar. Polecam danie na niedzielne śniadanie.
Dzisiaj, proponuję prostą, szybką, niezwykle aromatyczną, pyszną, iście letnią tartę ze szparagami. Trochę rustykalna, ładna dla oka, dopieści przy tym każde podniebienie:)
Dostałam od mamy całkiem pokaźną cukinię, która aż się prosiła o nadzianie jej jakimś farszem i upieczenie ;) Wybór padł na farsz warzywny, wzbogacony serem feta i odrobiną goudy w bonusie. W efekcie powstał smaczny, lekki, typowo letni obiad.