Pieczone warzywa z serem feta

Pieczone warzywa z serem feta
Zdjęcie - PIECZONE WARZYWA Z SEREM FETA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Po mięsnych weekendowych obiadach i kiełbaskach z grilla przyszedł czas na coś lżejszego. Dziś na obiad pieczone warzywa z fetą.

Składniki:

2 niewielkie cukinie
2 czerwone papryki
8 małych cebulek
2 łyżki oliwy
1 łyżka suszonego oregano
150g sera feta
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Warzywa umyć. Paprykę i cukinię pokroić na spore kawałki. Cebulki obrać. Wszystkie warzywa polać oliwą, posypać oregano i dokładnie wymieszać, aby wszystkie pokryły się tłuszczem. Przełożyć na blachę do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180C, aż warzywa będą miękkie. Wyjąć doprawić i pokruszyć na nie ser feta.


Zdjęcie - PIECZONE WARZYWA Z SEREM FETA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów