Bakłażan i cztery sery
Bakłażany można j jeść na tysiąc sposobów, dziś proponuję zapiekane z czterema serami - zwłaszcza że jestem fanką serów :-) . Danie wyszło wyśmienite delikatne i sycące. Polecam :-)
- 1 duży bakłażan
- 3 pieczarki
- 1 czerwony pomidor
- 1 żółty pomidor
- 1 pomarańczowy pomidor
- 100 g sera pleśniowego
- 100 g sera korycińskiego
- 100 g sera oscypek
- 100 g sera żółtego smażonego
Bakłażan umyć , osuszyć - pokroić w plastry na sześć części lekko posolić i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Bakłażany posypać chilli w proszku i suszonymi ziołami. Następnie poukładać plasterki pieczarek, pomidorów i serów posypać ponownie suszonymi ziołami i czarnym sezamem. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C i piec ok 30 minut do zrumienienia.
Smacznego