Dziś mam kolejny przepis dla wielbicieli ciast z dodatkiem kaszy manny – a wiem , że jest takich sporo!(...) Ciasto jest niesamowicie łatwe … szybkie i rewelacyjnie smakuje!
W tym roku sad wyjątkowo obfituje w gruszki. Trzeba je zatem szybko wykorzystać, aby się nie zmarnowały. A kakaowe ciasto maksymalnie wypełnione musem gruszkowym z pewnością zachwyci nie jednego smakosza tych słodkich i soczystych owoców.
Dodatek świeżo posiekanego rozmarynu w cieście nadaje wspaniałego aromatu - tak w trakcie pieczenia, jak i podczas jego smakowania. Hmm to jest właśnie "to coś", co wyróżnia dany wypiek i sprawia, że ma się ochotę do niego wracać.
Czy Was też zawsze kusi, by wydłubywać kruszonkę z ciasta? A co powiedzielibyście na ciasto zrobione w całości z kruszonki? Dla mnie to jak spełnienie dziecięcego marzenia ;) Ciasto jest przepyszne, a co najważniejsze – bardzo łatwe i szybkie do zrobienia.
Sezon na jabłka w pełni, korzystam i ja;) Zachciało mi się jakiejś dobrej, ale przy tym delikatnej i lekkiej szarlotki. Choć jeszcze na chwilę chciałam pozostać w letnim, wakacyjnym klimacie i takiego ciasta poszukiwałam;) Idealna wydała mi się szarlotka upieczona na puszystym biszkopcie.
Mam dla Was propozycję na pyszny cytrynowy tort bezowy, idealny dla miłośników słodko-kwasnych smaków. Tort nie jest za słodki dzięki cytrynowemu kremu. Smak jest rewelacyjny!!
Szukałam pomysłu na proste, a jednocześnie smaczne ciasto ze śliwkami. Wiadomo, że takie ciasta są najlepsze. Szczególnie jeśli posypiemy je kruszonką. Bardzo takie lubię. (...) Bardzo pyszne, mięciutkie, wilgotne ciasto.
Czekoladowe blaty bezowe i przepyszny czekoladowy krem... i jeszcze prażone migdały. Jak dla mnie to już brzmi dobrze - mam nadzieję, że smakuje jeszcze lepiej. Torcik na 15-te urodziny mojego syna według przepisu Nigelli.
Jesienna klasyka - ciasto ze śliwkami. Tym razem w wersji orzechowej. Najsmaczniejsze w dniu pieczenia - ma wtedy delikatną chrupiącą skorupkę. Co nie znaczy, że na drugi dzień (o ile coś zostanie) smakuje gorzej ;) Ma jeszcze jedną zaletę - długo zachowuje świeżość.