Przyznam szczerze, że zdjęcie wygrzebałyśmy z archiwum sprzed kilku tygodni i nie żałujemy, mimo, że to bomba kaloryczna, ale cudownie smakująca. Proponujemy Wam upiec to ciasto na zbliżające się święta, zaimponujecie gościom i domownikom.
Nawet nie zagniatamy ciasta, nie wspominając już o braku jego chłodzenia czy podpiekania spodu. Wystarczy wymieszać składniki na kruszonkę, częścią wylepić spód, wyłożyć owoce i wysypać resztę kruszonki. Na koniec pieczenie i pyszne ciasto gotowe. Polecam gorąco! Ja nie mogę się już doczekać wersji z truskawkami.
Delikatne, wilgotne i mięciutkie, z delikatną nutą czekolady i słodkich bananów, urzeknie każdego. Ciasto ozdobiłam polewą czekoladową i tartymi, suszonymi truskawkami. Jeżeli macie w domu, mocno dojrzałe banany, przygotujcie koniecznie
Dziś proponuję ciasto, które jest chyba naszym ulubionym. Klasyczny pleśniak na kruchym cieście, z powidłami, wzbogacony cynamonowymi jabłkami i pianką z białek – zawsze wszystkim smakuje.
Pyszny, niekomplikowany wypiek, który francuskie mamy i babcie przygotowywały dla swoich dzieci i wnucząt, gdy te prosiły o coś słodkiego. Wam z pewnością też zasmakuje. A w sezonie na czereśnie koniecznie wypróbujcie klasycznej wersji tego smakołyku.
Dziś prezentuję ciasto z rabarbarem. Mało ciasta, dużo rabarbaru i pyszna maślana kruszonka. Wiosenne, pyszne ciasto, od którego nie można się oderwać. Bardzo polecam, można je również upiec z truskawkami.
Przepis, który dzisiaj prezentuję jest tak naprawdę połączeniem dwóch. Wielką zaletą tego ciasta jest delikatna czekoladowa masa z dodatkiem nutelli. W połączeniu z bitą śmietaną i wilgotnym biszkoptem powstało naprawdę cudo.
Tym razem proponuję bardzo przyjemną tartę na słodkim, kruchym cieście, z rabarbarem zapieczonym w pysznej masie śmietankowej i słodką kruszonką. Tarta ta jest bardzo łatwa w przygotowaniu i na pewno posmakuje każdemu, jest idealna na deser do kawy. Zapraszam!
Banalnie prosty przepis na pyszne ciasto cytrynowe - wilgotne, słodkie i lekko kwaśne. Ciasto nie sprawi nikomu problemu, jedyne co trzeba zrobić to zmiksować wszystkie składniki razem i to tyle :) Smakuje obłędnie, więc polecam spróbować!
Bardzo proste ciasto na jogurcie z truskawkami i kokosową kruszonką. To ciasto zawsze wychodzi, pod warunkiem, że wszystkie składniki będą w temperaturze pokojowej i nie będziemy zbyt długo ucierać masy. Ciasto bardzo dobrze się przechowuje, nie wysycha i z każdym dniem zyskuje na smaku.