Ciasto czekoladowo – bananowe
            
                    Najlepsze ciasto z bananami i czekoladą, jakie jadłam, wprost rozpływa się w ustach. Samo przygotowanie to kwestia 15 minut, ciasto pieczemy około godziny, konieczna jest próba patyczkiem do szaszłyków. Ciasto nada się na każdą okazję, również na prezent z wizytą u znajomych.
 Delikatne, wilgotne i mięciutkie, z delikatną nutą  czekolady i słodkich bananów, urzeknie każdego. Ciasto ozdobiłam polewą czekoladową i tartymi, suszonymi truskawkami. Jeżeli macie w domu, mocno dojrzałe banany, przygotujcie koniecznie 
                
                
- 100 g gorzkiej czekolady
 - 150 g miękkiego masła
 - 150 g cukru
 - 3 jajka
 - 170 g mąki pszennej
 - 2 duże mocno dojrzałe banany
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 25 g kakao
 - szczypta soli
 
- 2 łyżki gorącej wody
 - 2 łyżki cukru pudru
 - 2 łyżki kakao
 - 70 g masła
 - suszone truskawki
 
Źródło wpisu Mała cukierenka.

