Wyszło cudownie. Smakowało wszystkim, którzy je próbowali. Mocno czekoladowe warstwy, świetnie smakują i równie ładnie się prezentują na stole. Całość jest delikatna i puszysta. Na pierwszy rzut oka ciasto to może wydawać się trudne do wykonania, ale zapewniam Was, że to złudzenie. Wszytko idzie szybko i sprawnie.
Dziś ostatni odcinek naszej niedzielnej imprezy. Ciasto na miodzie przełożone kremem budyniowym. Wszyscy myślą, że ciasto jest z orzechami, a orzechów tam nie ma wcale :) U nas w rodzinie od wielu dziesięcioleci.
Ciastka śniegowe kule – znane i lubiane od lat! Niesamowicie delikatne , a zarazem kruche . Ciasto wręcz rozpływa się w ustach! Waniliowo – migdałowy smak i obłędny zapach skusi nawet największych przeciwników słodyczy! Robi się je błyskawicznie … i tak samo szybko znikają!
Warto przygotować na zwykły obiad w ciągu tygodnia, bo choć nie jest wyrafinowaną potrawą, to mimo to jest bardzo smaczna. Dodatek majonezu może początkowo wydawać się niektórym nieco kontrowersyjny, ale zapewniam, że nie ma w nim nic złego (w końcu co może być szokującego w żółtkach i oleju jako składnikach zapiekanki?). Robiłam ją już kilka razy i zawsze wszystkim smakowała, zatem śmiało polecam :)
Proste, smaczne, szybkie do przygotowania, ciasto bez pieczenia, które swoją nazwę zaczerpnęło od popularnego batonika Kinder Maxi King. Coś w tym musi być, bo ciasto smakiem przypomina wszystkim znany batonik. Puszysty, mleczny krem, karmel i duża ilość orzeszków.
No takie danie to pamiętam z dzieciństwa – ze szkolnych stołówek lub kolonii. Bardzo miło to wspominam, bo uwielbiam jajka i świeże zioła. Odtworzyłam je w domu i smakują jeszcze lepiej niż tamte z dawnych lat. Domowe zawsze lepsze Myślę, że wspaniale sprawdzą się na obiad dla Waszych pociech, bo moja córka się nimi zajada.
Można je napakować dodatkami, jakimi sobie zażyczymy i jakie lubimy, ale też można ją zgrillować i podać jako pieczywo do mięs lub dipów. Gwarantuję, że jeśli się skusicie to już będziecie do nich wracać ciągle i ciągle;-)
Ten pomysl idealnie trafi do tych,którzy nie maja piekarnika,lub piekarnik źle dziala- to z tych powodów nie bedą jesc pizzy?-o nie!,od dziś to się na pewno zmieni.
Kotleciki te robiłam już kilkakrotnie i z pewnością niejeden raz jeszcze do nich wrócę. Smakują świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Mocno polecam.