Delikatne i panacakes dyniowe z dodatkiem suszonej żurawiny rozpływa się w ustach. Lekko słodkawe, choć jeśli ktoś woli bardziej można posmarować konfiturami lub posypać cukrem pudrem.Polecam
Obok focacci z poprzednego wpisu, te orzeszki okazały się hitem na ostatnim spotkaniu z przyjaciółmi. Są tak dobre, że nie można się od nich oderwać :) Przepis dostałam od mojej koleżanki Ani z USA, tam jest to podobno bardzo popularna przekąska na imprezy. Można użyć rozmaitych orzechów. Mnie najbardziej smakują orzechy peccan i włoskie, a mojemu mężowi laskowe.
Ciasto zrobiłam z samej masy serowej bez "spodu" w małych keksówkach. Zrobiłam tylko połowę porcji bo tylko tyle tofu miałam :-( i bardzo żałuję, ale wiem że niedługo znów go zrobię z całej porcji :-)
Chole Palak to nic innego jak fasolka garbanzo znana w Polsce pod nazwą ciecierzycy (chole) i świeży szpinak (palak) – tyle że po Indyjsku :) Zapewniam Was, że gdy już raz skompletujecie sobie wszystkie potrzebne przyprawy, dania kuchni Indyjskiej staną się nie tylko bardzo dostępne, ale również szybkie i naprawdę proste w przygotowaniu. A efekt zawsze zadziwia bogactwem smaku. Jest dla mnie coś magicznego w Indyjskich aromatach ..
Pyszne chrupiące placki o wyrazistym smaku, który zawdzięczają dodatkowi cebuli, czosnku i ziół. Z dodatkiem łagodnego i lekko orzeźwiającego dipu jogurtowego ze świeżym ogórkiem i miętą smakują doskonale. Razem stanowią naprawdę zgrany duet.
O tym pasztecie czytałam wiele dobrego, po tylu przychylnych recenzjach postanowiłam więc wypróbować przepis. Jak się okazało wszystkie wcześniejsze opinie nie były tylko pustymi ochami i achami, ale rzetelnymi opiniami na temat bardzo pysznego i pożywnego pasztetu bezmięsnego.