Sernik jagodowo brzoskwiniowy.
Peach and berry cheesecake.
Składniki:
2 opakowania biszkoptów podłużnych
60dag serka ricotta
4 łyżki cukru krystalicznego
2 łyżki cukru pudru
3 galaretki brzoskwiniowe
50dag jagód
2 brzoskwinie
Wykonanie. Formę z podnoszonym dnem, 28x24cm ,wyłożyć biszkoptami. Rozpuścić jedną galaretkę w 1 szklance wody. Ricottę wymieszać z cukrem i dodać oziębioną galaretkę lekko miksując. Mieszaninę wyłożyć na biszkopty. Jagody wymieszać z 2 łyżkami cukru pudru i wyłożyć na ser. Polać drugą gęstniejącą galaretką. Odstawić do stężenia. Brzoskwinie chwilę pogotować, zdjąć skórkę i pokroić w cząstki. Ułożyć na galaretce z jagodami i zalać trzecią gęstniejącą galaretka.
Pozostawić do całkowitego stężenia.