Postanowiłam wypróbować przepis na brownie z serem i malinami. Wiem że podobny wypiek pojawił się już na wielu blogach. Jednak w wielu przepisach do upieczenia ciasta wykorzystano kakao podczas gdy moje brownie jest na czekoladzie. Te babeczki są bardzo wilgotne, ciasto jest gęste, mocno czekoladowe, masa serowa słodka, a kwaskowate maliny nadają całości lekkości.
Takie zupełnie zwyczajne muffinki o wyraźnym aromacie miętowym wypełnione czekoladowymi groszkami. Ciasto jest puszyste, umiarkowanie słodkie, pachnące miętą i podbarwione na zielono. Barwnik można oczywiście pominąć :).
Jest to chyba jedyny likier, który mi został ze świątecznej produkcji. Nie znaczy to, że czegoś mu brakuje:) Czas zrobić coś nowego, a tymczasem zapraszam na przepis na Crema di limoncello
ieskromnie powiem, że (...) spotkały się z wyjątkowo ciepłym przyjęciem konsumentów :) Z resztą nie ma się co dziwić, te wilgotne babeczki są równocześnie lekkie i pełne aromatu. po prostu doskonałe!
Deser z truskawkami i kawowym kremem z mascarpone – niebiańsko smaczny, rozpływający się w ustach… Puszysty krem z serka mascarpone o delikatnym smaku kawy połączony ze słodkimi truskawkami i biszkoptami. (...) Schłodzony deser to istny raj dla podniebienia…
Szybkie, proste i lekkie śniadanie - idealne na chłodne poranki. Rozgrzewające i syte. Kaki dodaje słodkości daniu i mi bardzo zasmakowało z dodatkiem cynamonu. Polecam :)
. Jasna i ciemna masa serowa wzajemnie się przeplata , a polewa czekoladowa na górze jest dopełnieniem całości. Smakuje wręcz obłędnie … i nie tylko wielbiciele serników będą zachwyceni!
Red Velvet to ciasto pochodzące z USA, charakterystycznie czerwone i przełożone białym kremem na bazie serka Philadephia. Te dwa kontrastujące ze sobą kolory dają bardzo ciekawy efekt wizualny.
Cytrynowe ciasta są pyszne, aromatyczne i wilgotne. Z dodatkiem cytrynowego lukru jeszcze lepsze. Takie bardzo lubimy. To ciasto szybko się robi i szybko znika. Jest bardzo smaczne, fajnie nasiąka lukrem. Koniecznie musicie skosztować.
Ogon bobra to typowy kanadyjski przysmak, sprzedawany na ulicach tak, jak u nas gofry. Zrobiony jest z ciasta drożdżowego i ma podłużny kształt, przypominający ogon bobra – stąd oczywiście nazwa. Pierwszy raz o ogonie bobra usłyszałam ładnych parę lat temu , od przyjaciółki, która
A tu moi Kochani, moje najnowsze odkrycie. S e r n i k taki, na zimno. Bez p i e c z e n i a. I tak prosty, że nie może się nie udać, u d a w a l n o ś ć w tym wypadku musi wynosić 100%! =) Idealny na lato. Kiedy myśl o włączeniu piekarnika napawa zgrozą. Leciutki i puszysty.
Jeszcze jedno ciasto ze starego zeszytu, tym razem babka zebra. Wg. mnie to co dobrze wygląda, zdecydowanie lepiej smakuje, a to ciasto wygląda świetnie. Proste do zrobienia, sprawdzi się na każdą okazję.