Płatki ryżowe z owocem kaki

Płatki ryżowe z owocem kaki

Zdjęcie - Płatki ryżowe z owocem kaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Szybkie, proste i lekkie śniadanie - idealne na chłodne poranki. Rozgrzewające i syte. Kaki dodaje słodkości daniu i mi bardzo zasmakowało z dodatkiem cynamonu. Polecam :)

SKŁADNIKI na 1 porcję:
40 g płatków ryżowych błyskawicznych Kupiec
200 ml mleka ( u mnie roślinne)
1 owoc kaki
2 szczypty cynamonu
10 g płatków migdałowych

Płatki ryżowe podpraż na suchej patelni. Kaki pokrój w kostkę.
Mleko zagotuj, wsyp płatki ryżowe i dokładnie wymieszaj. Dodaj pokrojone kaki i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając. Dodaj cynamon.
Ryż przełóż do miseczki i posyp płatkami migdałowymi.

Smacznego i ciepłego dnia :)


1 porcja zawiera średnio:
energia: 307 kcal
białko: 8,6 g
węglowodany: 64 g
błonnik: 3,8 g
tłuszcze: 3,2 g
cholesterol: 7,4 mg


Zdjęcie - Płatki ryżowe z owocem kaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów