Jajka dokładnie ubić z cukrem i cynamonem. Ser zemleć i połączyć z masą jajeczną. Do całości wmieszać chrupki kakaowe. Tortownicę o średnicy 20cm wyłożyć papierem do pieczenia i napełnić masą serową...
Smak chałwy zdecydowanie w nim dominuje - jest mocno wyczuwalny w samej masie serowej i polewie. I choć przyznam, że za samą chałwą nie przepadam, tak w tym serniku zasmakowałam. Jego ogromnym aututem jest konsystencja - cudownie kremowa. Być może to przez kąpiel wodną, w której piekł się sernik, ale nigdy nie jadłam tak delikatnej, kremowej, niemal aksamitnej masy serowej - dosłownie rozpływa się w ustach!
Waniliowy, kremowy sernik ze spodem z korzennych ciasteczek, brzoskwiniami i polewą z białej czekolady. Delikatny i pyszny - od pewnej osoby usłyszałam, że najlepszy, jaki jadła w życiu. O czymś to świadczy;D Ja też byłam nim zachwycona, bo smakował naprawdę wyśmienicie!
Ten sernik chodził mi po głowie od wielu tygodni i z okazji Świąt doczekał się upieczenia. Kruchy, piegowaty od ziarenek maku spód wspaniale chrupie, masa serowa - smakuje idealnie, polewa z białej cekolady i śmietanki cudnie otula jego wierzch i dodaje słodyczy, a rajskie jabłuszka skąpane w imbirze - dopełniają dzieła.
Zdecydowanie najłatwiejszy jaki miałam okazję robić i jeden z najsmaczniejszych jakie jadłam. Bardziej zwarty niż puszysty, ale na pewno nie ciężki. Idealnie wyważony jeśli chodzi o słodycz. Dodatkowym atutem jest to, że po upieczeniu sernik jest równy jak stół (przynajmniej u mnie;P). Polewa z białej czekolady i prażone płatki migdałowe dopełniają smaku sernika, tworząc go jeszcze pyszniejszym niż jest sam w sobie.
Co tu dużo mówić – smakował bosko. To jeden z najsmaczniejszych i najbardziej kremowych serników, jakie jadłam. Jest w ścisłej czołówce. A co najważniejsze, solenizant również rozpływa się w zachwytach ;)
Jakiś geniusz wpadł na pomysł połączenia tych wyjątkowych kostek z kremowym serkiem. Otrzymujemy tym sposobem mix wyjątkowo mocno czekoladowy, delikatnie kremowy – to prawie mus, do tego nie wymagający pieczenia!
Miałam apetyt na sernik. Ale chciałam,żeby był lekko kwaskowy. Ten sernik właśnie taki jest – orzeźwiający, wilgotny, kremowy i bardzo cytrynowy. Cytrynowy krem, który jest na wierzchu to kropka nad i.
Torcik serowy Czarny Las to jeden z najpyszniejszych serników. Ciasteczkowy spód, masa serowa wzbogacona wiśniami z kompotu i likierem amaretto oraz wierzch z bitej śmietany, posypany startą czekoladą. Całość smakuje naprawdę wyśmienicie, kremowo. Zachęcam do spróbowania. Może zrobicie na Wielkanoc? :)
Dzisiejszy sernik to połączenie dwóch intensywnych smaków – maksymalnie waniliowej masy serowej i mocno cytrynowego lemon curd. Połączenie kontrastowe, ale bardzo udane. To przepis bardzo w moim stylu, czyli zmielić, ubić, wymieszać i do piekarnika. A efekt jest odwrotnie proporcjonalny do wysiłku włożonego w przygotowanie tego sernika.
Jest naprawdę boski w smaku, a ta polewa z białej czekolady... Co tu dużo mówić, musicie wypróbować ten przepis ;)(...) Zmodyfikowałam go odrobinę, ale myślę, że efekt końcowy uzyskałam wręcz idealny :)
W sobotę miałam gości i postanowiłam upiec jakieś ciasto, padło na sernik. Na kruchym cieście, z dodatkiem magicznej tonki i konfiturą z malin -w sezonie napewno zastąpię ją świeżymi malinami. Sernik był tak pyszny, że ani kawałeczek się dla mnie nie ostał
To piankowy z maksymalną ilością delicji. Przygotowany ze zwykłego sera na serniki, który w połączeniu z galaretką stworzył piankową masę. Dwie warstwy delicji powodują, że do jest propozycja dla wszystkich wielbicieli tych ciasteczek. Sernik z rodzaju serników na zimno: pyszny, lekki, do sera nie trzeba już dodawać cukru, gdyż moim zdaniem całość jest odpowiednio słodka.
Bardzo delikatny, wręcz rozpływający się w ustach. Słodycz złamana sokiem z cytryny i orzeźwiającym smakiem owoców. Całość zdecydowanie letnia, odrobinę wręcz egzotyczna - na upały w sam raz! Może taki lekko optymistyczny sernik odczaruje w końcu zimę...?