Zupa jest sycąca i rozgrzewająca, w sam raz na zimowy wieczór. Na pewno zasmakuje wszystkim amatorom fasolki po bretońsku; w smaku bardzo ją przypomina.
Bardzo lubię naleśniki w każdej postaci, wytrawne czy też na słodko - a dziś nabrała mnie ochota na coś słodkiego akurat zawsze w lodówce mam masę krówkową bo często lubimy ją wyjadać wprost z puszki i jest też w lodówce kostka twarogu a to połączenie idealnie mi pasuje więc będą słodkie naleśniki z gorzką czekolada co Wy na to...
W rondelku umieścić krówki i śmietankę. Podgrzewać do momentu, aż krówki się roztopią i utworzą jednolitą masę. Dodać lekko zmielone w młynku do kawy ziarno sezamu i ewentualnie mleko w proszku. Dokładnie wymieszać...
Dziś świąteczna, a przy tym naprawdę prosta do przygotowania, alternatywa dla tych, którzy nie są fanami karpia (z autopsji wiem, że takowi istnieją!). Tak przyrządzona ryba zachowuje swój naturalny smak, świetnie się przy tym prezentuje na wigilijnym stole i, co bardzo ważne w czasie pełnych pracy okołoświątecznych dni, robi się ją błyskawicznie!
Taki barszcz, jak ten, który tu widzicie, przygotowuję na Wigilię ja. Jest najprostszy z możliwych i przepyszny. Nie ma tu kwasu buraczanego, więc nie trzeba się trudzić, by go przygotować na jakiś czas przed świętami. Barszcz zawiera wywar z grzybów suszonych, który nadaje mu TEN smak.
Zostało mi trochę roszponki po wczorajszej sałatce z awokado, więc dzisiaj wykorzystałam ją do innej sałatki (...). Szybko się robi i świetnie smakuje. Polecam :)
Zdrowe, rozgrzewające i pożywne śniadanie na zimowe poranki. Bogata w witaminami i substancje mineralne kasza, morele i mleko jako żródło białka. Pełnowartościowe i bardzo smaczne śniadanie. Polecam!
Słodki i puszysty mus, delikatnie przełamany smakiem Amaretto rewelacyjnie komponuje się z kwaskową masą żurawinową. Całość smakuje świątecznie, a prezentuje się elegancko. Deser idealny na przedświąteczną niedzielę! Mus z białej czekolady z żurawinową wkładką
Uwielbiam wszelkiego rodzaju zupy-kremy i przetestowałam już wiele rodzajów oraz mniej lub bardziej dziwnych kombinacji smakowych :) Od czasu do czasu mam jednak ochotę wrócić do jednej z najprostszych zup, czyli kremu ziemniaczanego z serem.
Pyszna wigilijna kapusta z grzybami. Bo kapusta mili Państwo, to gwóźdź programu w tym daniu !!! Dobra kapusta, to gwarancja sukcesu. Jeszcze tylko suszone grzybki i można gotować. Najlepiej na dzień przed Wigilią, aby wszystko dobrze się przegryzło.