Umyte i wydrylowane wiśnie wrzucić do garnka razem z czosnkiem i octem. Smażyć 20 minut. Dołożyć cukier, sól, chili, liście laurowe i cynamon i smażyć na małym ogniu 1h.
Nie wiem skąd jest nazwa tej sałatki, bo Szwedzi nic o niej nie wiedzą, ale najważniejsze że wychodzi z tego fajny dodatek do kanapek, chlebków pita i tortilli.
Po wypiciu aromatycznego, ciepłego napoju lubię podjadać zatopione na dnie cząstki pigwowca. Słodkie, jędrne, kwaśne. A sam dżem znika w ekspresowym tempie podawany na ciepłych bułeczkach.
Przelaną wrzątkiem żurawinę wrzuciłam do szerokiego garnka o grubym dnie. Wlałam miodu i powoli dotowałam. Nie musi się zagotować. Gotowałam całość na bardzo małym ogniu około 3 minut. Następnie dodałam jabłek, zwiększyłam moc..
Niezwykle pyszny dżem z mojego ulubionego warzywa z pięknym aromatem wanilii. Ten zapach podczas przygotowywania rozchodzący się po kuchni coś wspaniałego a efekt smaku pyszności :-)
. Dla fanów mocnych wrażeń smakowych - słodko-ostry, a nawet pikantny. Przykuwa do siebie uwagę nie tylko smakiem i aromatem, ale również pięknym kolorem.
Cena papryki nareszcie spadła więc czas najwyższy rozpocząć produkcję naszej ulubionej wersji papryki marynowanej. Smakuje wybornie na kanapkach, jako dodatek do obiadu, sałatki czy jako przekąska. Przepis jest banalnie prosty i szybki w przygotowaniu.
Ogórki pokrojone w plastry w charakterystycznej słodkawej zalewie octowej, bez niepotrzebnych dodatków, oprócz gorczycy to smaczny dodatek nie tylko do kanapek i burgerów.
.Karmelizowane jabłka są fajnym dodatkiem do ciast i deserów Przepyszna wychodzi szarlotka. Karmelizowane jabłka są bardzo aromatyczne dodatkowo możemy dodać skórkę z cytryny i pomarańczy.
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Jabłko umyć, obrać ze skórki, pokroić w niedużą kostkę. Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Czosnek drobno posiekać i przesmażyć na oleju...