Chutney wiśniowy

Zdjęcie - Chutney wiśniowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepis podany przez Anet:

Chutney wiśniowy

Składniki
- 1kg wiśni
- 25 dag cukru
- 2 ząbki czosnku
- pół łyżeczki kruszonego chili
- 1 liść laurowy
- kawałek kory cynamonu
- 6-7 ziaren ziela angielskiego
- 2 goździki
- 100 ml octu winnego
- 1/3 łyżeczki soli

Umyte i wydrylowane wiśnie wrzucić do garnka razem z czosnkiem i octem. Smażyć 20 minut. Dołożyć cukier, sól, chili, liście laurowe i cynamon i smażyć na małym ogniu 1h. Dodać zmielone ziele angielskie i goździki, wymieszać i podgrzewać chwilę. Ja na koniec dodałam 3 łyżki cukru żelującego 3:1. Gorący Chutney przełożyć do słoików. Pasteryzować 15 minut. Ja nie pasteryzowałam.

Zdjęcie - Chutney wiśniowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Kompot z  wiśni
2

Kompot z wiśni

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Galaretka z czerwonej porzeczki
2

Galaretka z czerwonej porzeczk…

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

Tegoroczne  przetwory

Tegoroczne przetwory

upl upl
Niebo w gębie

Konfitura  jagodowa
3

Konfitura jagodowa

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Domowy mus  jabłkowy
3

Domowy mus jabłkowy

upl upl
Niebo w gębie

dżem malinowy
2

dżem malinowy

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia