Ja rozumiem, że zwykle rano jesteśmy na tyle głodni, że oczekiwanie, aż wyrośnie ciasto drożdżowe wydaje się być wiecznością. Jednak wierzci mi- czasami warto poczekać. Szczególnie, jeśli w niedalekiej przyszłości jawi się wizja puszystych placuszków z jabłkami. Do nich cukier puder. Obowiązkowo!
Dziś mam dla Was przepis na swoje ulubione tosty zapiekane właśnie z mozzarellą , która ciągnie się tak , że nie można się oderwać od kanapki – to lubię najbardziej!
Biała kiełbasa jest chyba tak samo obowiązkowa na wielkanocnym stole, jak karp na wigilijnym. Za karpiem nie przepadam, ale za to kiełbasę lubię bardzo. Zwłaszcza jeśli przygotuje się ją tak, jak tutaj w piekarniku z cebulą i czosnkiem.
Faszerowane pieczarki dają bardzo duże możliwości wykorzystania różnych składników i ich łączenia. Ja swoje nadziałam farszem na bazie kiełbasy wiejskiej, którą zostałam obdarowana w Święta w dość dużej ilości ;)
Przepis na te racuchy niczym szczególnym by się nie wyróżnił. Natomiast udoskonaliłam je odrobiną truskawek i większą ” odrobiną” sera. Polecam użyć lekko już przejrzałych truskawek, bo jędrne po prostu lepiej zjeść. Podajemy zaraz po usmażeniu, koniecznie ciepłe z cukrem pudrem. Zawsze do cukru dodaję odrobinę wanilii co daje nieziemski aromat.
Niesamowicie smaczne … szybkie i sycące.
Śmiało można zastąpić nimi 2-daniowy obiad.
Gwarantuję, że będziecie najedzeni, albo z przyjemnością sięgniecie po dokładkę!