Tuńczyk w ogórku, czyli urocza, mała przystawka
Dziś proponuję coś dla fanów tuńczyka. Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu przystawka, po którą na pewno chętnie sięgną Twoi goście.
Jeżeli będziesz gościć prawdziwych mięsożerców, zamiast tuńczyka możesz wypełnić ogórkowe kubeczki pastą z kurczaka, przepis znajdziesz TUTAJ.
Składniki:
- 2 długie świeże ogórki
- 1 opakowanie tuńczyka dobrej jakości w oliwie
- 2 łyżki majonezu
- mały kawałek pora
- pieprz, do smaku
Sposób przygotowania:
1. Ogórka dokładnie umyj i obierz ze skórki.
2. Pokrój go na około 3cm kawałki.
3. W każdym kawałku ogórka wydrąż miąższ, ale nie na wylot.Najlepiej zdaje tu egzamin mała drylownica do melona.
4. W małej miseczce rozdrobnij tuńczyka, jednak nie za bardzo, w końcu mamy wyczuwać to wspaniałe mięso.
5. Pora opłucz, i potnij na malutkie kawałki.
6. Do miseczki dodaj troszkę oliwy z zalewy z tuńczyka, majonez, pora i dopraw do smaku pieprzem.
7. Farsz przełóż do "ogórkowych kieliszków" i serwuj.
Smacznego!
Stopień trudności: 1 of 6 Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 20 Tagi: #dodatek #majonez #ogórek #przystawka #tuńczyk Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 20 Tagi: #dodatek #majonez #ogórek #przystawka #tuńczykKomentarze (0 komentarzy): Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Napisz pierwszy. Napisz komentarz:
komentarz (wymagane)