Tuńczyk w ogórku, czyli urocza, mała przystawka

Tuńczyk w ogórku, czyli urocza, mała przystawka
 

Zdjęcie - Tuńczyk w ogórku, czyli urocza, mała przystawka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Dziś proponuję coś dla fanów tuńczyka. Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu przystawka, po którą na pewno chętnie sięgną Twoi goście.

Jeżeli będziesz gościć prawdziwych mięsożerców, zamiast tuńczyka możesz wypełnić ogórkowe kubeczki pastą z kurczaka, przepis znajdziesz TUTAJ.

Składniki:

  • 2 długie świeże ogórki
  • 1 opakowanie tuńczyka dobrej jakości w oliwie
  • 2 łyżki majonezu
  • mały kawałek pora
  • pieprz, do smaku

Sposób przygotowania:

Zdjęcie - Tuńczyk w ogórku, czyli urocza, mała przystawka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

1. Ogórka dokładnie umyj i obierz ze skórki.

2. Pokrój go na około 3cm kawałki.

3. W każdym kawałku ogórka wydrąż miąższ, ale nie na wylot.Najlepiej zdaje tu egzamin mała drylownica do melona.Zdjęcie - Tuńczyk w ogórku, czyli urocza, mała przystawka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

4. W małej miseczce rozdrobnij tuńczyka, jednak nie za bardzo, w końcu mamy wyczuwać to wspaniałe mięso.

5. Pora opłucz, i potnij na malutkie kawałki.

6. Do miseczki dodaj troszkę oliwy z zalewy z tuńczyka, majonez, pora i dopraw do smaku pieprzem.

7. Farsz przełóż do "ogórkowych kieliszków" i serwuj.

Smacznego!Zdjęcie - Tuńczyk w ogórku, czyli urocza, mała przystawka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Stopień trudności: 1 of 6 Zdjęcie - Tuńczyk w ogórku, czyli urocza, mała przystawka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 20 Tagi: #dodatek #majonez #ogórek #przystawka #tuńczyk Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 20 Tagi: #dodatek #majonez #ogórek #przystawka #tuńczykKomentarze (0 komentarzy): Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Napisz pierwszy. Napisz komentarz:

 

 

 

komentarz (wymagane)

Kategorie przepisów