Tarta, którą na próbę zrobiłam z połowy porcji, troszkę odjęłam, troszkę dodałam i podam już z naszymi zmianami. W przepisie ubija się pozostałą pianę z białek i tworzy wzór kratki na cieście, wcześniej posypując ją orzechami, ja ją pominęłam;)
Tortas to zapiekane bułeczki z nadzieniem mięsno-warzywnym. (...) Do środka tradycyjnie daje się odsmażaną fasolę, salsę, warzywa, kwaśną śmietanę, a także resztki mięsa – dlatego jest to świetny i nietypowy sposób na zagospodarowanie mięsa np. z rosołu ;)
Witam Was w ten piękny majowy dzień prostym przepisem na rabarbar. Jednak w lepszej postaci tego owocu chyba jeszcze nie jadłam. Polecam taką miseczkę słodko-kwaśnej przyjemności :)
Danie tak nas zachwyciło, smakiem, wyglądem, połączeniami składników, w których wszystko idealnie współgra – że na pewno na stałe zagości u mnie na stole.
Wyszło pysznie! Chlebek jest mięciutki, smakuje pomidorami, ale tylko troszkę. Ma cudny kolor i jestem pewna, że nawet największy niejadek nie przeszedłby obok niego obojętnie w porze śniadania.
Pozmieniałam troszkę, odjęłam, dodałam i jestem bardzo zadowolona - moi chłopcy też! Zapraszam na żytnio-otrębową szarlotkę z nutą lawendy i owsianą kruszonką!