Rabarbar pod kruszonką
Witam Was w ten piękny majowy dzień prostym przepisem na rabarbar. Jednak w lepszej postaci tego owocu chyba jeszcze nie jadłam. Polecam taką miseczkę słodko-kwaśnej przyjemności :) Jak widać na zdjęciach za mną weekend wśród zieleni, może dlatego moje nastawienie do świata takie pozytywne. Oby starcie z rzeczywistością go nie popsuło ;)
Rabarbar pod kruszonką Składniki (4 porcje): - 2,5 szklanki obranego rabarbaru w plasterkach - 0,5 szklanki mąki (najlepiej pełnoziarnistej) - 0,5 szklanki cukru (najlepiej brązowego) - 2 łyżeczki cynamonu - 50 g masła - 0,5 szklanki płatków owsianych
- 2 łyżki otrąb pszennych
Podziel rabarbar na 4 części i przełóż je do kokilek(do ¾ wysokości) (lub całość do małego naczynia żaroodpornego). W misce wymieszaj mąkę, cukier i cynamon. Dodaj masło i najlepiej palcami połącz składniki. Dodaj płatki, otręby i wymieszaj. Posyp rabarbar kruszonką. Piecz w 200 stopniach ok. 40 minut (aż góra zbrązowieje).
Rabarbar pod kruszonką Składniki (4 porcje): - 2,5 szklanki obranego rabarbaru w plasterkach - 0,5 szklanki mąki (najlepiej pełnoziarnistej) - 0,5 szklanki cukru (najlepiej brązowego) - 2 łyżeczki cynamonu - 50 g masła - 0,5 szklanki płatków owsianych
- 2 łyżki otrąb pszennych
Podziel rabarbar na 4 części i przełóż je do kokilek(do ¾ wysokości) (lub całość do małego naczynia żaroodpornego). W misce wymieszaj mąkę, cukier i cynamon. Dodaj masło i najlepiej palcami połącz składniki. Dodaj płatki, otręby i wymieszaj. Posyp rabarbar kruszonką. Piecz w 200 stopniach ok. 40 minut (aż góra zbrązowieje).