Połączenie delikatnej, kremowej, wilgotnej warstwy serowej z mocno czekoladowym, ciężkim spodem brownies i chrupiącą czekoladą na wierzchu dało powalający efekt.
Połączenie delikatnej, kremowej, wilgotnej warstwy serowej z mocno czekoladowym, ciężkim spodem brownies i chrupiącą czekoladą na wierzchu dało powalający efekt.
Miałam ochotę na nieco nietypowe pieczywo. Takie inne, z jakimś ciekawym dodatkiem. Padło na pory. Uwielbiam je - za wyrazisty smak, ale też tą odrobinę łagodności, której brakuje cebuli.
W związku z z moim uwielbieniem dla wszelkiego rodzaju grzybów i trwającym właśnie sezonem grzybowym, proponuję dziś łatwe, szybkie i przyjemne papardelle z dużą ilością kurek w delikatnym, kremowym sosie i aromatyczną szałwią. Polecam!
Biały, pszenny chleb na zakwasie z dodatkiem zdrowej owsianki. Dla tych, którzy nie przepadają za mąką żytnią. Chlebek o ładnej strukturze i delikatnym lekko kwaskowym posmaku. Idealny na grzanki - wystarczy odrobina oliwy i dowolnego sera.
Biały, pszenny chleb na zakwasie z dodatkiem zdrowej owsianki. Dla tych, którzy nie przepadają za mąką żytnią. Chlebek o ładnej strukturze i delikatnym lekko kwaskowym posmaku. Idealny na grzanki - wystarczy odrobina oliwy i dowolnego sera.
Na spodzie naczynia do pieczenia nasmarowanego wcześniej odrobiną oliwy wykładamy warstwę z cukini i cebuli. Następnie wykładamy warstwę ryżu. Na nią ponownie cukinię i cebulę. Wierzch posypujemy reszta sera i zapiekamy...
Nie chciała, nie chciała, ale w końcu się zdecydowała i wpadła do jednej patelenki razem z pomidorami. No i wyszedł sos. Taki tam prosty włoski sosik z polskim jednak akcentem. Fusion, proszę Państwa, always fusion. Sos do makaronu, na pizzę, do zapiekanek czy na zimno np. do domowych frytek.
W rondlu podsmaż na maśle cebulę, czosnek, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, dodaj trochę soli. Smaż do momentu, aż warzywa będą nieco rumiane (...). Zalej bulionem, dodaj liść laurowy, ziele, gruszkę i dynię pokrojoną w kostkę...
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu (...). Ostudzić, mieszając od czasu do czasu, w zimnej wodzie. Żółtka ubić na parze z 3 łyżkami cukru na dość jasny krem. Lekko ostudzić. Budyń i ubite żółtka miksować razem partiami...
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu (...). Ostudzić, mieszając od czasu do czasu, w zimnej wodzie. Żółtka ubić na parze z 3 łyżkami cukru na dość jasny krem. Lekko ostudzić. Budyń i ubite żółtka miksować razem partiami...
Na spód ciasta cukiniowego wyłożyć tężejącą masę cukiniowo-galaretkową, wyrównać i przykryć drugą częścią ciasta. Na wierzch nałożyć ubitą śmietanę. Można obłożyć boki...
Są bardzo lekkie i puszyste, a jednocześnie chrupiące z wierzchu. W smaku zaś są przyjemnie mleczne, dzięki dodatkowi mleka w proszku. Dokładnie taki efekt chciałam uzyskać, więc zrezygnowałam z użycia masła na rzecz oleju rzepakowego jako tłuszczu w składnikach - o ile uwielbiam maślane gofry, to jednak dzięki nieutralnemu w smaku i aromacie olejowi rzepakowemu, w tym gofrach na pierwszy plan wychodzi delikatny, mleczny posmak.