Zupa czosnkowo – cebulowa

Zupa czosnkowo – cebulowa

Składniki na 6 porcji:

  • 2 l wody
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1 cebula (połowa przypalona na patelni)
  • 6 ząbków czosnku
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • śmietankowy serek topiony
  • sól i pieprz
Zdjęcie - Zupa czosnkowo – cebulowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Warzywa, ziele angielskie i liść laurowy wrzucić do wody, ugotować do miękkości, dodać czosnek, gotować 5 min. Wyjąć ziele angielskie i liść laurowy, dodać serek i wszystko zmiksować, doprawić solą i pieprzem. Podawać z grzankami.

    Podobne wpisy Zupa czosnkowo - cebulowaZdjęcie - Zupa czosnkowo – cebulowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Zupa grochowa

    Zdjęcie - Zupa czosnkowo – cebulowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Flaki

    Zdjęcie - Zupa czosnkowo – cebulowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Gulasz wieprzowo - drobiowy na winie

    Zdjęcie - Zupa czosnkowo – cebulowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Żołądki drobiowe w sosie koperkowo czosnkowym

    Kategorie przepisów