Mój mąż śmieje się ze mnie, że im dziwniejszy przepis, tym bardziej jest prawdopodobne, że mnie zainteresuje. Coś w tym jest... Już sama nazwa "lambada" brzmi interesująco :)
Mój mąż śmieje się ze mnie, że im dziwniejszy przepis, tym bardziej jest prawdopodobne, że mnie zainteresuje. Coś w tym jest... Już sama nazwa "lambada" brzmi interesująco :)
Jabłka umyć i pokroić na cząstki a następnie na cienkie plastry. Pokrojone jabłka włożyć do miski, posypać cynamonem oraz 5 łyżkami cukru i dokładnie wymieszać.
Tiramisu – chyba każdemu z nas kojarzy się z Włochami … gorącym słońcem i ulubionym deserem zakochanych.
Dziś mam dla Was przepis na Tiramisu , ale w troszkę innej postaci.
A mianowicie baba!
Przygotowane w te sposób smakuje obłędnie , ale i wygląda przepięknie!
Zachwyci nie tylko zakochanych!
Tort jest naprawdę szybki w przygotowaniu. Wystarczy upiec biszkopt a przygotowanie kremu zajmuje 3 minuty. Tort w smaku jest bardzo czekoladowy a krem nadaje mu tylko lekkości. Mam nadzieję, że dacie się skusić… :-)
Przepyszna potrawa, którą podać można zarówno na zwykły niedzielny obiad, jak i na bardziej uroczyste okazje, na przykład drugi dzień Świąt Wielkanocnych. Schabowe roladki z nadzieniem orzechowo-chrzanowym mają naprawdę wyjątkowy smak. Polecam! :)
Dziś będzie ciasto waniliowe – w smaku przypomina sernik , więc wielbiciele serników napewno będą zachwyceni!
Ciasto jest delikatne … smaczne i niesamowicie szybkie do zrobienia, gdyż nie wymaga pieczenia.
Kruche ciasto zastępujemy herbatnikami.
To kolejny domowy wyrób wędliniarski. Tym razem dość pikantny, przepyszny kawałek schabu. Swoim smakiem spokojnie może konkurować z wędlinami dostępnymi w dobrych sklepach, których ceny zaczynają się powyżej 50 zł. Czasu do świąt jeszcze troszkę - wystarczy aby mięso się zamarynowało i podsuszyło, więc bardzo namawiam Was na przygotowanie takiej wędliny.
Lekkie, puszyste, serowe placuszki na śniadanie. Proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne dla małych dzieci ( i dużych łasuchów) Zapach i smak cynamonu jest rewelacyjny. Można do nich podawać sezonowe owoce, miód, syrop klonowy lub posypać jak ja cukrem pudrem.
Przedstawiam jedno z lepszych ciast, jakie miałam okazję jeść. Jeśli tylko je wypróbujecie, będziecie zachwyceni połączeniem migdałów i cytryny, które jest wyraźnie wyczuwalne w każdym kęsie.