Zostało mi trochę kapusty kiszonej, ale było za mało na surówkę do obiadu, więc dodałam jeszcze trochę innych warzyw i tak oto powstała pyszna suróweczka.
Nazwa pochodzi albo od rodzaju czosnku – Arriero –> stary , albo też od czynności wykonywanej przez arrieros, którzy przewozili jedzenie z jednego regionu do drugiego na mułach i prawdopodobnie stworzyli taką potrawę, dodając do niej warzywa, które znajdowali po drodze.
Dzięki marchewce, która mięknie w czasie pieczenia, ciasto marchewkowe skrywa gesty i wilgotny środek. Marchewkowiec zwyczajowo wykańcza się masą serową, a samo ciasto doprawia się mieszanką korzeni. Ciasto przygotowuje się szybko, z podanej ilości produktów wychodzi dość sporej wielkości tort
Dzięki marchewce, która mięknie w czasie pieczenia, ciasto marchewkowe skrywa gesty i wilgotny środek. Marchewkowiec zwyczajowo wykańcza się masą serową, a samo ciasto doprawia się mieszanką korzeni. Ciasto przygotowuje się szybko, z podanej ilości produktów wychodzi dość sporej wielkości tort
Są pyszne, kruchutkie, mooocno cynamonowe z wyczuwalnym aromatem dyni i bardzo, ale to bardzo słodkie. Dla mnie po prostu ciastka idealne. Spróbujcie i Wy! ;)
Proszę obiecane już dawno bułeczki z dynią. Jeśli macie jesszcze trochę puree z dyni - zróbcie koniecznie. Są słodkie, mięciutkie i pachnące cynamonem. Pyszne.
Mięsa podsmażyć na maśle razem z cebulą, podlać niedużą ilością wody i dodać wszystkie przyprawy prócz soli i gałki. Przykryć i dusić. Gdy mięsa zmiękną, dorzucić wątróbkę oraz oczyszczoną włoszczyznę...
Domowy makaron, wiadomo - najlepszy. Pomimo sklepowej makaronowej obfitości, żaden nie dorówna smakowi temu samodzielnie przygotowanemu w domu. Rosół z domowym makaronem smakuje wyjątkowo.