Racuchy z borówkami

Racuchy z borówkami
Racuchy z borówkami, to pomysł na szybki obiad na słodko. Placuszki z tego przepisu wychodzą puszyste i smaczne. Dzieci za nimi przepadają. Do racuchów można również dodać drobno pokrojone truskawki, banany lub jabłka. Racuszki najlepiej smakują zaraz po usmażeniu

Zdjęcie - Racuchy z borówkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3 płaskie łyżki cukru nierafinowanego
  • 1 szklanka mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 3/4 szkl. umytych i osuszonych borówek
Jajko ubijam z cukrem na puszysty krem. Dodaję mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mleko. Wszystko mieszam dokładnie mikserem. Na koniec dodaję owoce.Na rozgrzany olej nakładam małe porcje ciasta, placuszki smażę z każdej strony na mocno złoty kolor. Gotowe osuszam na papierowym ręczniku, przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego

Zdjęcie - Racuchy z borówkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów