Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny sernik z malinami. (...) Sernik jest puszysty i lekki dzięki użycia serków typu philadelphia. Sernik robi się bardzo szybko, a efekt jest rewelacyjny :-)
Brzoskwinie przekrój na pół i usuń pestki, następnie pokrój na mniejsze kawałki. Banany obierz ze skórki i również pokrój. Przełóż owoce do wysokiego naczynia, dodaj jogurt naturalny i całość zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji...
Sama w to nie wierzę, ale dopiero kilka dni temu zrobiłam swoje pierwsze tiramisu. Okazało się w przygotowaniu tak banalnie proste, że na pewno pojawi się u mnie jeszcze wiele razy.
Dzisiaj zapraszam na orzeźwiający cytrynowy sernik na zimno z ricotty z dodatkiem limoncello, na cynamonowym spodzie z ciasteczek. (...) Sernik jest pyszny! Kwaskowaty, mocno cytrynowy, z uzupełniającym te smaki cynamonowym spodem.
Lody jogurtowe uwielbiam w każdej odsłonie w mojej ulubionej cukierni Melba jem jogurtowe lub maślankowe z wiśniami, ale w domu zaszalałam i zrobiłam inne .. z dodatkiem advocata i kawałkami krówek.
Ketchup używany jest w naszych kuchniach często do kanapek, pizzy czy mięs. Miło będzie w zimowy wieczór otworzyć swój własny słoiczek pachnących pomidorów i poczuć lato na talerzu.
Ponownie odwiedzam kulinarnie słoneczną Prowansję, tym razem smakując zdrowej, aromatycznej i niskokalorycznej potrawki warzywnej. Jedzona razem z pieczywem, w zupełności wystarczyła nam na cały obiad.
Słodkie brzoskwinie w syropie to doskonały dodatek do jogurtu z musli czy też naleśników albo gofrów w zależności od potrzeb. Zwłaszcza zimą kiedy owoce są drogie możemy zachwycać się nimi wspominając lato.
Ta sałatka z arbuzem i fetą jest idealnym daniem na ciepłe dni… lekka dzięki arbuzowi, zaspokajająca głód dzięki fecie, odświeżająca dzięki limonce, mięcie i pietruszce… No po prostu pyszna!
Nieskomplikowana potrawa na sierpniowy obiad lub grilla :) Najlepsza właśnie teraz, kiedy cukinii i bakłażanów jest pod dostatkiem. Kurczak w marynacie z musztardy francuskiej doskonale zgrywa się smakiem z tymi warzywami. Warto spróbować :)
Domowe chrupkie pieczywo nie dość, że jest tańsze w wykonaniu, to jeszcze smaczniejsze! Do podstawowego przepisu na takie chrupkie krakersy można dodawać za każdym razem inne ulubione składniki, aby smakowało ciekawie.
Dzisiaj przedstawiam recepturę na bazie mąki pszennej, żytniej razowej, domowych suszonych pomidorów oraz ziaren. Pieczywo wyszło naprawdę pyszne, a całkowity czas przygotowania, razem z pieczeniem to najwyżej 40 minut. Polecam przepis z czystym sumieniem