Przepis na bardzo dietetyczne, bardzo smaczne placuszki. Można je zjeść z sałatką z pomidorów, ze śmietaną lub jogurtem czy jako dodatek do mięsnego obiadu, ale też można zjeść takie same - bez niczego.
Wiosną bardzo lubię warzywne dania. W szczególności dotyczy to młodej cukinii, która z reguły jest niepozorna ale w dobrze doprawionym leczo smakuje wybornie. Wiem, że przepisów na leczo jest całe mnóstwo, ja jednakże zamieszczę ten, który uważam za najbardziej tradycyjny, domowy.
Lubię nadziewaną cukinię, nawet bardzo, również taką tradycyjną jednak mój mąż nie cierpi ryżu. Mając jednak wielką cukinie i sporo ochoty na zjedzenie tego specjału obmyśliłam zamiennik. Pomysł się przyjął a danie wyszło wyśmienite. Ba nawet lepsze niż z tradycyjnym ryżem
) Shoarma była pyszna, nieco inna od tej, którą znamy, ale równiez bardzo nam smakowała. Podawałam ją z ryżem oraz z surówką z kapusty pekińskiej i marchewki.
Łatwe do zrobienia, a wychodzi taniej i bardziej zdrowo, niż gdy kupimy w sklepie gotowe... I dodatkowy plus: możemy je sami doprawić tym, co uznamy za stosowne.
Jedynie zadowolenie dziecka z przygotowanych przeze mnie marchewkowych placuszkow rekompensuje mi dzisiejsze niepowodzenia. Dawno moja Ksiezniczka nie chwalila tak swojego posilku. Po tych wszystkich zachwytach nie moglam wiec sobie odmowic przyjemnosci podzielenia sie z Wami przepisem na te marchewkowe cuda.
Przepisów na faszerowane piersi kurczaka jest nieskończenie wiele. To jeden z nich – z farszem z pora, pieczarek, zieleniny i apetycznie ciągnącego się sera. Tak nadziane kieszonki smakowały wszystkim i jestem w pełni usatysfakcjonowana przepisem.
Przedstawiam mniej kaloryczny sposób przygotowania domowych frytek. Frytki z piekarnika są moim zdaniem lepsze i zdrowsze, niż te pieczone na głębokim oleju.