PLACKI Z KABACZKA Z MĄKĄ Z PP
Przepis na bardzo dietetyczne, bardzo smaczne placuszki. Można je zjeść z sałatką z pomidorów, ze śmietaną lub jogurtem czy jako dodatek do mięsnego obiadu, ale też można zjeść takie same - bez niczego.
Jeśli usmażymy je bez tłuszczu będzie to idealny posiłek węglowodanowy w metodzie Montignaca i choć są dość sporne informacje o indeksie kabaczka - ja podtrzymuję wersję z tej strony.
Placki z kabaczka - foto - Laura SKŁADNIKI:
Placki z kabaczka - foto - Laura Ubić pianę z białek z dodatkiem szczypty soli. Połączyć z utartym kabaczkiem oraz mąką i delikatnie, ale dokładnie wymieszać i doprawić. Jeśli uznamy, że masa jest zbyt wodnista (konsystencja powinna być taka jak masy na placki ziemniaczane) należy dodać więcej mąki.
Smażyć na rumiano z obu stron na oleju lub bez jego dodatku.
Jeśli usmażymy je bez tłuszczu będzie to idealny posiłek węglowodanowy w metodzie Montignaca i choć są dość sporne informacje o indeksie kabaczka - ja podtrzymuję wersję z tej strony.
Placki z kabaczka - foto - Laura SKŁADNIKI:
- 1 duży kabaczek
- 3 białka
- ok. 10 łyżek mąki pszennej z pełnego przemiału
- sól, pieprz
- olej do smażenia - opcjonalnie
Placki z kabaczka - foto - Laura Ubić pianę z białek z dodatkiem szczypty soli. Połączyć z utartym kabaczkiem oraz mąką i delikatnie, ale dokładnie wymieszać i doprawić. Jeśli uznamy, że masa jest zbyt wodnista (konsystencja powinna być taka jak masy na placki ziemniaczane) należy dodać więcej mąki.
Smażyć na rumiano z obu stron na oleju lub bez jego dodatku.