Zagniatamy ciasto na pierogi, ma być elastyczne i się nie kleić do łapek. Na klarowanym maśle podsmażamy cebulkę i boczek, drobno pokrojone. Podgotowujemy kapustkę - 10 minut, odciskamy i dorzucamy do cebulki z boczkiem.
Włoski przysmak dla miłośników owoców morza, a także prostych choć zaskakujących połączeń smakowych. Sekret idealnego smaku tkwi w świeżym czosnku ( i oczywiście w dobrej jakości owoców morza!), więc nie żałujcie go do grzanek.
To jest kolejny sposób na wykorzystanie cukini w kuchni tureckiej i nie gorszy od pozostałych, jak nie o wiele lepszy. Oczywiście na talerzu nie może zabraknąć jogurtu tureckiego z czosnkiem. Czosnku tym razem mogło być więcej niż jogurtu, bo sezon przeziębień uważam za rozpoczęty. :)
muszę powiedzieć, że to absolutnie najgenialniejszy sernik, jaki zdarzyło mi się upiec (a upiekłam ich wiele). Delikatny, leciutki, a jednak sycący. Słodki, z puszystą, chmurkową bezą, i soczystymi brzoskwiniami. Na wierzchu wyszły mi delikatne kropelki, które prezentują się naprawdę uroczo. Całość znika w tempie błyskawicznym. Mówię Wam - grzechem byłoby nie spróbowanie!
Już od jakiegoś czasu miałam ochotę zrobić to ciasto. Pierwszy raz gdy poczęstowała mnie nim moja koleżanka to pomyślałam , że to jest to co tygrysy lubią najbardziej ;-)
Lekkie, puszyste, niezbyt słodkie ciasto i aksamitne waniliowe nadzienie budyniowo-serowe. To moja propozycja na jedno z takich leniwych śniadań. Kiedy nikt się nigdzie nie spieszy. Można sobie wówczas dłużej pospać, a jak się zgłodnieje to w kuchni czekają gotowe drożdżówki. Wystarczy tylko po nie sięgnąć