Lody nie zamarzają na kamień z powodu dużej ilości alkoholu - są mocno czekoladowe i gładkie w smaku. A na wierzchu po wyjęciu tworzą się białe kryształki szronu ....I nie wymagają maszynki :)
Dzis przywital mnie piekny dzien. Od rana slonce niesmialo zagladalo mi do okien. Jednak w poprzednie dni niebo zasnute bylo chmurami, z ktorych co jakis czas padal deszcz. Zapanowalo przejmujace zimno.Jak ja nie lubie takiej pogody. Brrrrrr!
Smaczny i oryginalny pomysł na makaron. Jest on bardzo lubiany przez mojego męża, który jest wielbicielem curry. Mi również smakuje, choć wolę chyba jednak bardziej sosy na bazie pomidorów.
Na poranne śniadanko rozgrzewające tost z rumem lub likierem z cytrusów. Chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku do tego odrobina cukru pudru lub dżemu hm rozpływają się w ustach...
Nie wiem jak mam ją opisać bo cokolwiek napiszę będzie brzmiało banalnie. U mnie biszkopty wystapiły na górze bo zostały wypchnięte przez masę z mleka dlatego powinnam napisać: odrócona tarta mleczna. Wszystkich, którzy są ciekawi tego fantastycznego smaku gorąco zachęcam.
Kiedy wraz z synkiem zajadałam się rybką zapiekaną w parmezanie, Ukochanemu (który średnio lubi ryby) zrobiłam takie oto faszerowane piersi kurczaka po włosku. Pomysł pochodzi z bloga Moje Ekspresje Kulinarne Gosi99. Tak przygotowany kurczaczek smakuje wspaniale, fajnie wygląda i pachnie, a jego dodatkową zaletą jest to, że nie smażymy go na patelni a pieczemy w piekarniku. Bardzo polecam!:)
Zapiekane grzybki w śmietanie pod pierzynką ciągnącego sera mozzarella aż w ustach się rozpływa. Choć grzybków dużo nie uzbierałam to na tą potrawę choć wystarczyło :-)
Nie przepadam za piwem ale nie zrażam się gdy widzę go w przepisach bo kilka już wypróbowałam i w daniach smakowało mi bardziej niż samo. Najbardziej w pamięci zapadł mi gulasz ale także kubański drink świetnie poprawił smak piwa.
Bardzo smaczny makaron cannelloni z mięskiem i żółtym serem z lekkim aromatem czosnkowym, delikatny w środku i ciągnącym serem z wierzchu - pyszności, polecam
Pewnie wiele osób słyszało już o gofrach na maślance. Chociaż mam swój wypróbowany przepis chciałam jednak wypróbować jeszcze ten znaleziony u Cudawianki. Gofry na maślance są tak pyszne jak zachwalali je ci, którzy już je piekli.Chrupiące, rumiane, jednym słowem pyszne. Polecam:)
Tak ją sobie nazwałam, bo jest trzykolorowa, śliczna, z trzykolorowego makaronu ;) I bardzo nam smakuje - nawet mojemu mężowi, który za spaghetti nie przepada, a tę akurat zapiekankę lubi - mimo, że jest podobna w smaku.