Cannellioni

Cannellioni

Zdjęcie - Cannellioni   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Bardzo smaczny makaron cannelloni z mięskiem i żółtym serem z lekkim aromatem czosnkowym, delikatny w środku i ciągnącym serem z wierzchu - pyszności, polecam


Na 14 dużych rurek

  • 14 rurek cannelloni
  • 1/2 kg mięsa mielonego z indyka
  • 125 g żółtego sera
  • sól , pieprz do smaku
  • 3 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę

 

Na sos

  • 200g sosu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g żółtego sera
  • sól, pieprz do smaku

 

Mięso wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. Zetrzeć ser na tarce o drobnych oczkach i wymieszać z mięsem. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu z dodatkiem oliwy. Formę wysmarować masłem, szpryce napełnić mięsem i wyciskać do każdej rurki farsz, następnie układając w formie pierwszą warstwę.

Przygotować sos, do garnuszka wlać koncentrat pomidorowy dolać odrobinę wody, zmiażdżony czosnek, sol i pieprz do smaku - zagotować .

Połowę wylać na pierwszą warstwę i posypać połowa startego sera , wyłożyć na to resztę nadzianego makaronu i polać pozostałym sosem i piec ok 30 minut do zrumienienia pod koniec pieczenia posypać wierzch pozostałym starym żółtym serem i piec do rozpuszczenia.

Podawać na gorąco.

Smacznego

 

Wydrukuj przepis

Zdjęcie - Cannellioni   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów