Tarta mleczna
            Przepis na ten wspaniały, brazylijski deser znalazłam w Kuchni Ireny i Andrzeja, a można tam znaleźć więcej takich pysznych rzeczy. Nie wiem jak mam ją opisać bo cokolwiek napiszę będzie brzmiało banalnie. U mnie biszkopty wystapiły na górze bo zostały wypchnięte przez masę z mleka dlatego powinnam napisać: odrócona tarta mleczna. Wszystkich, którzy są ciekawi tego fantastycznego smaku gorąco zachęcam.

Składniki:
- puszka słodzonego mleka skondensowanego
 - ta sama ilość zwykłego mleka
 - sok z 2 cytryn
 - 6 jajek
 - 
biszkopty szampanki 
 
Wszystkie składniki (oprócz białek i biszkoptów) ubić w mikserze. Białka ubić na pianę i wymieszać z masą mleczną. Wylać do formy wyłożonej biszkoptami. Piec w gorącym piekarniku.
Smacznego:)