Bardzo fajny pomysł na ciepłą przystawkę. W internecie znalazłam kilka przepisów na tak przyrządzone pieczarki, ale żaden mi do końca nie pasował. Zrobiłam więc swoją własną wersję, kierując się zawartością lodówki, i muszę przyznać, że wyszło całkiem smacznie :)
Danie nieco orginalne i pewnie nie dla wszystkich ale ja spróbowałam i u mnie w domu się przyjmie. Bardzo ważnym składnikiem sosu jest czarny pieprz, który sprawia, że jest to danie z pazurem.
Jeśli tak jak ja należycie do grupy truskawkoholików, którzy tymi owocami nigdy się nie przejedzą polecam lekką budyniową tartę z truskawkami w roli głównej.
Miłośnikom łososia polecam roladki, tym razem na omlecie, z dużą ilością koperku i serkiem chrzanowym. Ciekawa przystawka zachęca swoim wyglądem i na pewno atrakcyjnie wygląda na stole.