Zapiekanki z czosnkiem, ziołami i budzem

Zapiekanki z czosnkiem, ziołami i budzem

Zdjęcie - ZAPIEKANKI Z CZOSNKIEM ZIOŁAMI I BUNDZEM - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Chrupiące czosnkowe zapiekanki możemy podawać jako dodatek do sałatek,wędlin lub jeść jako samodzielną przekąskę.

Składniki:

  • bagietka
  • kawałek sera owczego bundz
  • 3-4 ząbki czosnku
  • łyżka miękkiego masła
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • słodka czerwona papryka


W miseczce wymieszałam oliwę, miękkie masło, przyprawy i starte ząbki czosnku.Posmarowałam sosem kromki bułki.Wierzch posypałam startym bundzem.Jest to ser z mleka owczego.Można oczywiście użyć innego, dowolnego sera.
Wstawiłam je do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 5-10 minut.
Smacznego!
Zdjęcie - ZAPIEKANKI Z CZOSNKIEM ZIOŁAMI I BUNDZEM - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów