Karkówka wolno pieczona

To wersja soczystej, mięciutkiej karkówki wolno pieczonej. Żeby była naprawdę pyszna trzeba mieć na to trochę czasu, ale serdecznie polecam.
Karkówka wolno pieczona
Cebule pokroić w plastry, czosnek w plasterki, wrzucić do pojemnika w którym będziemy marynować karkówkę. Włożyć oczyszczoną karkówkę Wymieszać miód, keczup, sos worcestershire tymianek, ewentualnie dodać soli lub pieprzu i polać karkówkę. Zamknąć pojemnik potrząsnąć aby cała karkówka pokryła się marynatą i wstawić do lodówki na całą noc. Po tym czasie przekładamy do naczynia do zapiekania karkówkę razem z całą marynata i pieczemy 2,5-3h w temperaturze 130-150 stopni.
Karkówka wolno pieczona
- 1kg ładnej karkówki
- pół szklanki keczupu z włocławka
- 2 łyżki miodu
- tymianek
- 1 łyżeczka sosu worcestershire
- 3 ząbki czosnku
- 2 cebule
