Wczoraj przyjaciółka powiedziała mi że robi pyszny makaron tagiatelle z fasolką szparagową, oczywiście musiałam spróbować, trochę jednak dopasowałam go do siebie :-)
Czasami posmarowane masłem, innym razem konfturą, dżemem, powidłami lub miodem. To jest wspaniałe, ponadczasowe. To coś, co kojarzy się ze spokojem, wolnym czasem i beztroskim dzieciństwem.
Ciasto a raczej deser, na który od dawna miałam ochotę to sernik na zimno o smaku tiramisu. Lekka, delikatna struktura tego sernika opartego na serku mascarpone i bitej śmietanie sprawia, że każdy kęs to ogromna przyjemność.
Sałatka ziemniaczana jest idealna dla miłośników ziemniaków i czosnku.Pasuje do mięs, grilla ale oczywiście może być podawana jako samodzielne danie. Tylko cztery składniki...a jaki smak!!
Różowy tort przypominający świnkę wraz z dwoma małymi prosiaczkami z pewnością ucieszy jubilata. Tym razem po raz pierwszy wykorzystałam masę z pianek marshmallows.
Danie pyszne i łatwe w wykonaniu.Kurczak i warzywa gotowane w mleczku kokosowym nie wymagają długiego gotowania.Połączenie curry, imbiru i czosnku zawsze smakuje.
Przepisów świątecznych już po świętach dalszy ciąg :-), dzisiaj przepis na jajka w sosie tatarskim własnej roboty. Przystawka szybka, pyszna, świąteczna i ładnie prezentująca się na wielkanocnym stole, zachęcam do wypróbowania!
Zawsze ciekawiło mnie, jak smakuje pascha. W ubiegłym roku spróbowałam jej po raz pierwszy i jej smak mnie zachwycił - więc postanowiłam, że przygotuję ją na tegoroczną Wielkanoc.
Wprost z wielkanocnego stołu na blogu ląduje terrina z łososia i krewetek. Elegancka, łatwa w przygotowaniu, smaczna i całkiem efektowna przystawka. Połączenie smaków kremowego serka, wędzonego łososia i krewetek trafi w gusta wielu osób, nawet tych bardzo wybrednych.