Spaghetti z cukinią i mascarpone

Spaghetti z cukinią i mascarpone
Obiad dla zabieganych, robiony w pospiechu w tygodniu przedświątecznym. Mało składników a pyszny efekt.

Spaghetti z cukinia i mascarpone
  • 400ml przecieru pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cukinia
  • świeże oregano
  • 120g mascarpone
  • sól, pieprz, cukier
  • olej
  • makaron
Cukinię pokroiłam w ćwierć plasterki i wrzuciłam na rozgrzany olej żeby się poddusiły i podsmażyły, dorzuciłam przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie zalałam przecierem pomidorowym i chwilę sobie pyrczało, domieszałam serek i doprawiłam, solą, świeżo mielonym pieprzem i szczyptą cukru a na koniec świeżym oregano. Sos był idealnie kremowy, aromatyczny i pyszny.

Zdjęcie - spaghetti z cukinią i mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów