Ten przepis znalazłam na opakowaniu mleczka kokosowego, a ponieważ jestem fanką wszystkiego, co kokosowe, szybko go wykorzystałam. Po zastanowieniu, wzbogaciłabym poniższy przepis o jakiś alkohol, np. Malibu.
Wymieszać na masę bez grudek i dodać owoce żurawiny. Wymieszać i powlewać do formy na muffiny. Jeśli włożycie do formy papilotki to można darować sobie smarowanie formy ale jeśli ma nie być papilotek to trzeba posmarować bo inaczej przywrą.
ajka ugotować na twardo. Obrać i rozgnieść widelcem na miazgę. Ser żółty zetrzeć na tarce, czosnek wycisnąć przez praskę. Wszystkie składniki połączyć.
Ciasto jest cieniutkie , ma chrupiące brzegi , smakuje prawie jak włoska pizza ( "prawie" robi wielką różnicę ;) . Następnym razem zaopatrzę się przede wszystkim w mozzarellę ( tym razem musiał ją udawać zwykły żółty ser ) , oliwki ( resztki zużyłam ostatnio do spaghetti ) , świeżą bazylię i inne niezbędne składniki - i wtedy zaszaleję :)
Fasolę przebrać i wypłukać. Wsypać do garnka, zalać wodą i odstawić na całą noc. Kapustę pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą i ugotować z odrobiną kminku. Odcedzić z nadmiaru wody.
Ostatnio spędziliśmy bardzo miły dzień z naszą rodziną. Dzień z rodziną to również rodzinny obiad. A jeśli rodzinny obiad to kaczka, kopytka, sałatki i buraczki.Mieliśmy dużo szczęścia bo do naszej brytfanki wpadła tzw. kaczka ogrodowa ;-) czyli taka, która miała możliwość ujrzeć słońce i zieloną trawę. Taką też polecam wszystkim szczególnie pasjonatom szybkich zakupów w supermarketach i zdobywcom wszystkich drobiowych promocji.
Oto coś dla wielbicieli masła orzechowego i snickersów:) Muffinki zawierające obydwa te składniki są przepyszne, pachnące orzechami z lekko słoną nutką, z batonikiem spoglądającym ze środka. Czy wszystkie dzieci lubią masło orzechowe ? Zapewne nie wszystkie i mój Synek właśnie się do nich zalicza;) Jednak nam - dorosłym bardzo smakują.
...Pachnące herbatą muffiny... miękkie, aromatyczne, przepyszne... do herbatki, do kawy, do mleka - idealne... I włożone ukradkiem Ukochanemu do teczki ze śniadaniem do pracy... - idealne... :) Przepis podpatrzony u Gani76, dziękuję :)
Do garnka wlać czerwone wino. Pomarańczę umyć, pokroić w grube plastry. Do wina dodać przyprawy, miód i pokrojoną pomarańczę. Podgrzać pod przykryciem( nie gotować). Przelać przez sito do kieliszków lub kubeczków. Można udekorować korą cynamonu i plastrem pomarańczy.