Muffiny z żurawiną

Muffiny z żurawiną

ok. 130 g miękkiego masła

100 cukru trzcinowego

szklanka mleka

2 szklanki mąki

łyżeczka soli

1 duże jajko

łyżka proszku do pieczenia

suszona żurawina

Miękkie masło rozetrzeć z cukrem, dodać jajko i na przemian dodawać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia oraz mleko.

Wymieszać na masę bez grudek i dodać owoce żurawiny. Wymieszać i powlewać do formy na muffiny. Jeśli włożycie do formy papilotki to można darować sobie smarowanie formy ale jeśli ma nie być papilotek to trzeba posmarować bo inaczej przywrą.

Piec 20-30 minut w 200 stopniach C.

Wyszły puszyste, delikatnje i bardzo smaczne niestety ;-) Pierwszego zjadłam na gorąco. Nie polecam, mam poparzony język.

Zdjęcie - Muffiny z żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów