Fasola z kapustą

Fasola z kapustą

50 dag kapusty kiszonej

20 dag białej fasoli

1 cebula

kminek

sól

pieprz

olej rzepakowy

 

Fasolę przebrać i wypłukać. Wsypać do garnka, zalać wodą i odstawić na całą noc. Kapustę pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą i ugotować z odrobiną kminku. Odcedzić z nadmiaru wody.

Fasolę ugotować w osobnym garnku. Gdy będzie miękka przełożyć do kapusty. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić z odrobiną oleju rzepakowego. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Ja fasoli nie rozgniatam, nie lubię miazgi na talerzu. Ale to rzecz gustu:)

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Fasola z kapustą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Fasola z kapustą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

i jeszcze zagubione zdjęcie z jesieni:

 

 

Zdjęcie - Fasola z kapustą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów